vrijdag 24 februari 2012


Een paar jaar geleden ging ik regelmatig bij de ganzen hier in de buurt kijken. Het was toen nog een overzichtelijke groep van een gans of dertien met één andere vogel ertussen. Was dat nu een kolgans? Ik weet het niet meer...

Volgens mij zijn dit soepganzen... Het leuke is dat ze allemaal anders zijn. Ze zijn te herkennen aan wel of niet een bult op hun hoofd, de kleur van de ogen, het kleurpatroon... Sommige zijn helemaal wit. Ik was al begonnen om ze voor mezelf een naam te geven. Dit naar aanleiding van de site van anaburen die heel grappig over de ganzen in het Noorderplantsoen schreef. Vooral de beautycontest is hilarisch.

Een jaar of drie geleden was hier opeens een ganzenexplosie. Of er toen besloten is dat ze eieren mochten uitbroeden.. maar nu zijn het er zoveel dat ik het overzicht kwijt ben. Ze lijken wel iets minder schuw.

Maandag stonden ze met z'n allen op het ijs. De meesten sliepen nog of probeerden dat, met de kop diep in de veren en balancerend op één pootje. Toch hield er steeds minstens één de wacht. En zodra er een verdacht geluid was te horen gingen alle kopjes omhoog.

2 opmerkingen:

 1. Schitterend, vooral de bovenste met het licht. De onderste is goed door het moment ...
  Rein

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Rein,
   Dank voor je reactie. Fijn weekend!
   Groet, Anita

   Verwijderen