dinsdag 22 oktober 2013

Zoeken

Het is herfstvakantie en ik heb een weekje vrij genomen om me uit te kunnen leven met mijn camera. Hoe het op de foto moet komen weet ik al, maar ja... gaat dat ook lukken? Tot nu is het zoeken. Gisteren was ik in de Hortus. Een mooie plek om te oefenen op allerlei verschillende onderwerpen. Het effect dat ik zocht zit in deze foto. Het tegenlicht vouwt zich als het ware om de blaadjes.


Ook deze heeft wel wat. Al vind ik de bovenste mooier. Dit is wat ik zoek. Gewoon een beetje onscherp dus... maar het is lastig en vaak is het geheel niet om aan te zien. Daar kan ik me de komende tijd wel in vastbijten.


In de Hortus staan allerlei Hortensia soorten die vooral, of ook... mooi zijn in de winter wanneer de bloemblaadjes alleen nog maar uit nerven bestaan. Nu was het nog te vroeg. Wel vond ik deze juffer hangend aan een roze exemplaar. Later zag ik ook nog een vlindertje en beide waren ze gehavend - na een zomer lang ronddollen waarschijnlijk.

Vanochtend hoopte ik veel paddenstoelen te vinden in het bos bij Drouwen. Ik kon niet veel moois vinden. Veel was al over het hoogtepunt heen. Maar deze stinkzwam was nog vers. De vliegen heb ik even verjaagd voor de foto. Ze hadden nog niet alle sporen eraf gelikt. Mooi of niet, het blijft een rare zwam.

Het pakte wat anders uit dan ik had gehoopt, dus ik verbrede mijn blik.... Nou ja, naar druppels.

Meer van bovenaf vind ik het mooier.


Tot slot heb ik het kleurige elfenbankje opgezocht. Ik denk tenminste dat dit hem was - hij was groter en niet meer zo kleurig. De laagjes waren donkerder en grijzer geworden. Gelukkig was daar ineens deze mier, voor wie deze paddenstoel een wereld op zich was. Hij bleef steeds even stilstaan om te poetsen of te bepalen waarheen nu... en dat gaf mij de kans om hem er enigszins scherp op te zetten.

En zo vertrek je met een plan en kom je thuis met iets geheel anders.

Morgen maar eens kijken bij De Braak en Vennebroek. Daar staan ook bijzondere soorten. Al gaat het mij vooral om de fotogenieke. We zullen zien..

6 opmerkingen:

 1. Mooie opnames, wellicht kun je bij enkele ervan de hooglichten wat terugschroeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan me niet voorstellen dat bij jou foto's "niet om aan te zien" zijn, Anita. Jij legt gewoon de lat erg hoog. En.. springt er met een prachtige foto overheen. Terwijl ik onder die lat doorloop om aan de andere kant te kijken hoe jij met wat moois naar beneden komt. :-)

  Gr. Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Werkelijk prachtig Anita!
  Foto 1 en 2 zo mooi en wat een heerlijke zachtheid en kleuren en je druppels zijn om van te snoepen... echt een prachtige serie met veel kijk genot.
  Fijne avond verder en lieve groetjes, Anna❀

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou Anita, jij hoeft toch echt niet met enige jaloezie naar mijn foto's te kijken ;-)
  Poeh, wat ik hier zie doet mij bijna jaloers worden!
  Druppels ben jij echt goed in, en ik ben het met je eens dat de tweede het prettigst kijkt.
  Miertje op elfenbankje vind ik ook helemaal top, zo'n mooie weglopende scherpte, die gaat gelijk op met de compositie, echt heel knap gezien en uitgewerkt,
  En ja dan je eerste foto's, ik weet precies wat je bedoelt, maar die eerste foto, daar zit het echt helemaal in, super goed gelukt, schilderachtige onscherpte, zó mooi!
  Maar weet je nu ook hoe je het voor elkaar gekregen hebt??
  Wordt vast en zeker vervolgd, ik kijk er naar uit en stoei intussen ook verder.

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel mooi en lekker uit leven op een onderwerp. Groetjes Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prachtig zeker die blaadjes helemaal fantastisch met die druppels. en de bovenste 2 kleurrijke ook erg mooi Anita.groetjes Andrea

  BeantwoordenVerwijderen