zondag 6 oktober 2013

Het begin van kleur

Vandaag liep ik het hetzelfde rondje als vorige week. Voor paddenstoelen vind ik het bos bij Drouwen (het Boomkroonpad) toch het mooist. Opnieuw lagen er langs het fietspad, onder de beuken, een aantal losse takken met porseleinzwammen. Oude beukenblaadjes zorgen voor wat kleur en de camera doet de rest, die maakt dat alles in vuur en vlam lijkt te staan.

En wat een geluk dat dit vliegje voorbijkwam. Hij is ook nog eens prachtig! Dit is wel mijn mooiste foto van vandaag. En dat ik daarvoor in een onelegante pose langs het fietspad moet liggen... dat moet dan maar :) Hier ben ik blij mee!

Wat eerder zag ik deze paddenstoel op een afgezaagde boomstronk. Na vorige week heb ik gezocht naar paddenstoelen die wat beter zijn te fotograferen. Als ze op een boomstronk staan is het makkelijker om op paddenstoelhoogte te komen en ook nog een stukje lucht of licht mee te pakken. Dat opwippende hoedje vond ik wel vrolijk. Voor het mooiste licht zat de boomstronk helaas te veel in de weg. Tsja...

De achtergrond geeft wel sfeer aan deze paddenstoelen die zo aardig tegen elkaar aan geleund staan. Hier mis is ook een beetje het mooie licht. Licht is toch alles in een foto.

Elfenbankjes loop ik meestal voorbij, te strak en te saai... Daar kan ik niet zoveel mee. Hier heb ik snel een foto van bovenaf genomen. Er viel wat schaduw op van een aantal dunne takjes en ik vond het wel best. Nu zie ik dat het prachtige kleurrijke details heeft. Als hij er een volgende keer nog zo mooi bij staat, ga ik er wat meer werk van maken. Het lijkt wel of elk randje er met een ander kleur aan is gebreid.


Vanochtend was het heel erg mistig. Vreemd genoeg was daar in het bos niet zoveel meer van te merken. Wel was alles mooi bedauwd. En ik kon het niet laten om toch ook een foto van het gras te maken, omdat er wat kleur tussen zit. En terwijl ik dat deed...

... zag ik twee hele kleine bloempjes staan. Echt heel klein.

Tot slot nog twee porseleinzwammen. Als ze op een losse tak zitten kun je ze natuurlijk optillen. Opeens had ik het licht zowel door als op de de hoed. Of is het toch alleen tegenlicht... Dit is een van de mooiste uit een hele serie.

Al met al was het weer zeer de moeite waard om voor op te staan. En vandaag ging het allemaal ietsje relaxter. Heerlijk genoten dus!


6 opmerkingen:

 1. Mooie serie en inderdaad de laatste is heel bijzonder.
  Wat een heerlijke uitdaging!
  Groetjes Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Anita,
  de eerste twee foto's lijken sprekend op elkaar en toch kijkt voor mij de eerste het fijnste. Ik dat dat het komt omdat de tweede bovenin een lichtere rand heeft, waardoor de warme achtergrond niet helemaal doorloopt. Boeiend, zulke kleine verschilletjes ;-)
  De een na laatste is feeëriek mooi! en de laatste... ik heb het ook al een paar keer geprobeerd, maar zo mooi is het mij nog niet gelukt. Hij is prachtig!

  groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Loes,
   De eerste foto vind ik ook mooier en ik denk dat het komt door de positie van de vlieg.
   Groet, Anita

   Verwijderen
 3. These are just gorgeous! The light, depth of field, composition and focus are perfect. You must find yourself rather wet and dewy by the time you finish, but well worth it.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als bloemenfanaat kies ik foto 7 als favoriet. Prachtig en nog eens prachtig gedaan, Anita. Maar op de voet gevolgd door 1, 2 en de laatste en eigenlijk doe ik daarmee de andere foto's tekort, want die vind ik ook heel goed geslaagd. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Was ik een vlieg geweest, dan zou ik desnoods ook aan een paddestoel gaan hangen om door jou vereeuwigd te worden, Anita. Bofkont dat ie is! :-)

  BeantwoordenVerwijderen