zondag 17 oktober 2010

Het is de pittenzak geworden...

Macrofoto's maak ik altijd uit de losse hand. Lange sluitertijden zijn dan onmogelijk (maximaal 1/100) en dat beperkt de keuze van het diafragma. Ik krik de ISO dan wel op tot 800 of soms 1600, maar dan zie je in macro-opnames duidelijk ruis. Met een pittenzak als statief en de zelfontspanner op 2 seconden, kon ik dit bekermosje fotograferen. Hij is genomen met de Canon 100mm Macrolens, 3/10 sec, f14 en ISO 100.

Nog even een stereoplaatje proberen...Bekermos (Cladonia fimbriata) vind ik leuk spul. En nu kun je zelfs zien dat er op de rand kleine rode puntjes zitten.Bij de ingang van De Braak stond mijn fiets te wachten... Wat was het gisteren koud! Als ik foto's maak voel ik niets meer en van lang stilzitten op de knieen krijg je het zeker niet warm. Zelfs flink doortrappen om weer thuis te komen was niet genoeg om warm te worden. Een winterjas heb ik nog niet - maar dat er een moet komen weet ik nu wel zeker!

1 opmerking:

  1. Hoi Anita,

    Mooie foto's, goed idee met die pittenzak. 't Wordt inderdaad kouder, winterjas is nu geen overbodige luxe meer. Vorige week was het nog overdreven, nu mag ie weer. En weet je wat je ook kunt doen, als je liever op pad gaat voor een mooie foto dan voor een dikke winterjas.... shoppen via internet!

    BeantwoordenVerwijderen