zondag 7 augustus 2016

Blue grass

Soms vind je een nieuw onderwerp, heel gewoon en toch mooi met het juiste licht. Dit is gras van een kleine meter hoog. In de Hortus staat het onder de bomen waar het licht er doorheen speelt. Het is prachtig voor macrofotografie. De structuur in de achtergrond komt van de onscherpe bloempjes van de rest van het gras.

In Photoshop heb ik de kleuren veranderd en zo nodig wat contrast of licht bijgesteld. De foto's zijn gemaakt met de lensbaby twist 60 of de lensbaby sweet 50, beide in combinatie macroconverters. Ben ook met de Edge 80 aan de gang geweest. Een vignet duidt op de Twist, zoals hierboven.

Op alle foto's is het oil paint effect van Photoshop toegepast. Het maakt het geheel zachter en afhankelijk van de sterkte van het effect ook schilderachteriger.

Twist 60. Met macroconverters wordt het effect van de swirl in de achtergrond minder zichtbaar. Ik weet niet meer of ik hier een converter heb gebruikt. Afgezien van de groene zijn geen van de foto's gecropt. Dat is ook jammer bij een lensbaby foto omdat dan het effect grotendeels verloren gaat.

Twist 60

Twist 60

Sweet 50

Sweet 50


Edge 80

Edge 80 and odd one out. Gecropt, groen maar ook een extra laagje toegevoegd voor het evenwicht.

Het veranderen van kleuren, het olieverf effect en het toevoegen van laagjes geeft me de mogelijkheid om de sfeer te krijgen die ik mooi vind. Het is nog steeds zo dat ik voor één mooie foto wel honderd maak. Dat las ik ook in de laatste Zoom. Veel foto's maken en dan thuis lekker uitzoeken en uitproberen. Ik vind het heerlijk om te doen.


3 opmerkingen:

 1. Leuke passende titel en héle mooie plaatjes!

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Anita,
  Via Facebook hier terecht gekomen. Ik weet (nog) weinig van Lensbaby (weet dat het bestaat) en ik geloof ook niet dat het iets voor mij is, maar ik mag graag kijken naar de plaatjes die jij er mee maakt. Ik kom zeker vaker kijken.
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen