zaterdag 4 mei 2013

Kievitsbloemen


In de Hortus bloeien kievitsbloemen (Fritillaria meleagris). Vorige week heb ik daar een tijdje op zitten zwoegen en zwoegen was het. Het waaide, en hoewel ik dacht dat er wel wat goeds tussen zat ging thuis bijna alles in de prullenbak. Uit de hand fotograferen is ook weer wennen en dan ineens van die grote bungelende bloemen.... Vandaag was het gelukkig prachtig én rustig weer en met wat ik had opgestoken van de mislukkingen van vorige week was ik vastbesloten om er iets moois van te maken. 


Dit is een foto van vorige week toen het ook nog even regende. Daar hoopte ik eigenlijk op: regen en dan een zonnetje - maar dan zonder wind. Hier zie je wat licht in een foto doet - of niet doet!

Het mooist vind ik ze toch met een beetje tegenlicht.


De eerste foto is van vorige week, de enige die er echt uitsprong. Vandaag wilde ik ze daarom vanuit een laag standpunt fotograferen, tussen de andere bloemen door. Er groeit veel gras tussen en zo te zien heeft hier iets voor de lens gezeten. Het geel is van sleutelbloemen.


Dit was meer de bedoeling. Dit op een bedauwde ochtend... dat zou helemaal geweldig zijn.

Er groeien witte en paarse bloemen en ook deze met een streepje. Een variatie op de witte?


Een plant doet er acht jaar over om in bloei te komen (Wikipedia), maar dan heb je ook wat.


Vooral met deze laatste foto ben ik blij. Hij doet denken aan een vakantie van vroeger in Oostenrijk. In mijn herinnering zaten we in een veld vol wilde bloemen ergens op een Alp.

Zo, wat betreft de kievitsbloemen ben ik eerst weer rustig :-) Op naar het volgende project!9 opmerkingen:

 1. Mooie bloemen, ik kende ze niet. Ik vind de foto's prachtig! Ze zijn een beetje dromerig alsof ik zelf tussen de bloemen lig te dromen.

  Groetjes Senna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind ze fantastisch. Zou ik maar een beetje in de buurt komen van zo veel moois, dan was ik al blij. Het is genieten!
  Groet Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vind ik dit weer prachtig, Anita. Ik kan hier zo van genieten. Vooral omdat ik in de heemtuin zelf ook met die kievitsbloemen bezig ben geweest en het helemaal niet makkelijk vind om er iets moois van te maken. Erge mooie serie. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet hoe moeilijk het is en was, ook een middag aan het stoeien geweest, maar wat heb je er een pracht serie van weten te maken. Vooral de laatste is inderdaad een herinnerings foto...

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt ze prachtig vastgelegd, ik weet hoe moeilijk dit is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Werkelijk prachtig, Anita!
  Het zijn zulke mooi fotogenieke bloemen en je hebt ze dan ook heel mooi weten vast te leggen met als laaste een toetje... die vind ik wel zo mooi en zo sfeervol... :))
  Lieve groetjes Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die laatste is prachtig Anita! Een soort sprookjeslandschap, waar de kabouter die de eerste kievitsbloem vindt bij de wensfee op bezoek mag. :-)

  Gr. en een fijne week,

  Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hé leuk, jij bent ook aan het spelen geweest met de kievitsbloemen, best nog moeilijk hè, om er wat moois van te maken, dan is het fijn als je nog een keer in de herkansing kunt gaan, en dat zie je terug in de resultaten. Die mogen er zijn hoor, en de laatste, die is echt sprookjesachtig mooi!!
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een schitterende serie. Zo duidelijk gemaakt met gevoel voor schoonheid, met heel veel geduld en passie.
  Groeten van Tineke - www.natuurfragmenten.nl

  BeantwoordenVerwijderen