zondag 12 mei 2013

Bèèèèh....

Omdat we langs een veld met lammetjes kwamen en ik mijn camera toch bij me had, moest ik even wat foto's maken. Tijd om te wachten tot ze iets 'leuks' gingen doen was er niet - althans, die gaf ik mezelf niet. Het is wel de moeite waard om dat nog eens te proberen. De foto's komen erg wollig uit de camera!

Beetje flaneren voor de fotograaf.

Waarom lopen dieren toch altijd weg als je een foto van ze wilt maken?


Dit lijkt er meer op, al moet ik wel op de sluitertijd letten. Met mos en bloemen is dat makkelijker.

Het ging op een holletje naar ma die hier wel erg veel poten lijkt te hebben.


Helemaal fout natuurlijk dat er geen ruimte aan de rechterkant is en de lammetjes onscherp... Maar dit schaap heeft zo'n mooie kop - die mag er ook bij. Er kwam net een hond aan en ze is op haar hoede.

Voor een goede of bijzondere foto moet je vaak je best doen - dat is mijn ervaring tenminste. Het zou leuk zijn om springende lammetjes te fotograferen of een serie portretten. Misschien iets voor volgend jaar...

6 opmerkingen:

 1. Ik begrijp je frustratie over die weg lopende lammetjes, Anita. Zo gauw er lammetjes zijn mag ik elk jaar bij een bevriende hobbyboer foto's maken. En daar lopen ze ook altijd weg, zelfs als ik op de grond ga zitten. Maar evengoed heb je een mooie serie gemaakt. Ik vind 'm heel natuurlijk over komen. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zijn mooie foto's, Anita! En... leuk commentaar.

  Als je weer eens beeeh hoort moet je wel op je hoede zijn,want voor je het weet, heb je mij op de foto. Ik heb namelijk de beestachtige gewoonte om bij het passeren van een kudde schapen contact met ze te zoeken. :-)

  Gr. en een fijne week.

  Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooie serie en de laatste vind ik nu net spannender doordat alleen het voorste schaap echt scherp is. Geeft een mooie diepte.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blijft een vertederend gezicht. Dat met die sluitertijd herken ik, nu ik af en toe wat aan vogelfotografie poog te doen. Evenals dat nooit even blijven zitten of staan! Is de plantenfotografie toch een stuk relaxter. Bijzondere momenten is een kwestie van heel veel geduld of van heel veel geluk.
  Groetjes Albertine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja springend en dartelend, dat willen we allemaal, maar zulke foto's maak je niet even snel, daar is geduld of een hele hoop geluk voor nodig.
  Maar deze serie is het aanzien meer dan waard hoor!
  De tweede foto springt er voor mij extra uit, door de 'lijnen' van de graspollen en het tweede lammetje in de achtergrond zit er een mooie diepte in.
  De laatste is ook fantastisch, het stoort me absoluut niet dat mama schaap naar de verkeerde kant kijkt, en ik vraag me eigenlijk af hoe dat komt, want meestal ben ik daar wel gevoelig voor. Maar eens proberen om dat te analyseren .... de schuine lijn van de kop zorgt voor een mooie invoerlijn, en de twee lammetjes brengen evenwicht in het beeld, vooral omdat het linkerlammetje recht in de camera kijkt.
  hmm... is voor me zelf ook leerzaam, zo'n analyse ;-)
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je het helemaal analyseert. Wat het misschien ook wel een aardige foto maakt is dat je ziet dat er iets gaande is buiten beeld, maar je weet niet wat. Meestal kijkt een schaap schaapachtig en hier zijn alert.
   Groet, Anita

   Verwijderen