dinsdag 28 september 2010

Het zonnetje scheen, dus een snel avondrondje kon nog. En net toen ik dacht: vandaag is er weinig te zien... verscheen deze zwarte zwaan. Ze is prachtig!

Deze zwaan was alleen en hoort niet bij de grote groep ganzen die hier al jaren bivakkeert. Ze was kennelijk mensen gewend en zwom met mij mee. Misschien verwachtte ze broodkruimels. Het werd gras, met af en toe een drupje water.

Dit is een stereoplaatje, maar wel wat lastiger. Als je van een afstandje kijkt, lijkt haar snavel steeds langer te worden.

Altijd als ik erop uit ga met mijn camera zie ik wel iets. Vaak is het iets wat voor mij bijzonder is. En eigenlijk weet ik dat al, als ik de deur uit stap. Het is altijd de moeite waard.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Anita,

  Nu weet ik wat Dof betekent, maar 't was echt meer toeval dan wijsheid hoor: jij hebt dat vast meer onder controle. Ben vaak meer bezig met de compositie en een spannende uitsnede, al moet ik zeggen dat ik eigenlijk weinig bijsnijd aan mijn foto's. Meestal gaat het dan om rare dingen op de rand van de orginele foto die ik storend vind en wegsnij.
  Ik vind foto 3 een hele mooie compo ( heb je hem zelf zo strak in het plaatje gefotografeerd?) En je stereo-foto is weer goed gelukt, echt jammer dat Jan's z'n ogen niet mee willen doen.
  'k Heb mij vandaag opgegeven voor een Bomenfoto-workshop. Heb ik erg veel zin in. Iemand bij ons uit de kerk geeft verspreid over 4 avonden dit jaar ( elk seizoen een avond) een workshop en aan het eind hebben we dan heel veel bomenfoto's uit alle seizoenen met een expositie als afsluiting.
  Ons jaarthema is "Bomen tot in de Hemel"
  (daar kun je veel kanten mee uit). Heb er erg veel zin in.
  Ben ook nog op zoek naar een goede winterbomen-foto voor een kerstkaart. Deze wordt vanuit onze kerk rond Kerst gestuurd met een oplage van zo'n 600 kaarten. Heb jij misschien nog een mooie winterbomenfoto in je archief die we mogen gebruiken? Dat zou ik wel heel stoer vinden, een foto van "mijn nicht" op de kerstkaart!
  Eén van de dominees zal dan bij jou foto een mooi gedicht of stukje schrijven. Het hoeft echt niet "hemels" te zijn, gewoon een mooie bomenplaat in wintersfeer is prima .
  Ben benieuwd of je zoiets in je archief hebt en het leuk zou vinden om die beschikbaar te stellen.
  Vind het trouwens erg leuk om zo met je te "mailen". Fotograferen is erg leuk en ik leer veel van jouw plaatjes en reacties. En 't is gewoon gezellig.
  Liefs Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Anita,

  Leuk dat je een foto beschikbaar wilt stellen als je iets in je archief vindt. Kerst klinkt trouwens nog ver weg, maar volgende week maandag (4/10) hebben we al de vergadering over de foto, dus als het je lukt zou het mooi zijn als ik maandag al een eventuele foto van je kan meenemen.
  Voor de paddo-foto's van woensdag heb ik mij inderdaad over mijn schroom heengezet en ben ik ter aarde gestort om plat op mijn buik in het zachte mos deze plaatjes te kunnen schieten. Er was geen kip te bekennen in dat stukje bos, dus nu durfde ik wel. Bernie, Brecht en Benthe liepen een stuk vooruit op zoek naar nog meer zwammen..'t Was een gezellige middag en heerlijk weer.
  Ook zondag beloofd het mooi weer te worden. Misschien is er naast wat andere dingen die moeten ( zoals de Holtkamper nog een keer openzetten en leeghalen voor de winter) nog wel even tijd om het bos in te gaan.
  Ik heb mijn oude analoge speigelreflex te voorschijn gehaald, want Jan bedacht ineens dat we daar ook nog een macro-lens bij hadden. Even uitproberen dus....

  liefs Susan

  BeantwoordenVerwijderen