vrijdag 24 september 2010

Voor die ene ;-) liefhebber, nog wat stereoplaatjes. Hier bewoog waarschijnlijk het onderwerp in plaats van de camera. Het is een mooi plaatje om op te oefenen.

Hoe het werkt: kijk een beetje scheel tot je drie plaatjes ziet. Probeer dan op het middelste plaatje scherp te stellen. Als het goed is, zie je de foto in 3D. In dit geval komt er iets naar voren.... maar wat??

Dit is het hart van een cactusbloem. Hier geeft het 3D-effect letterlijk en figuurlijk een extra dimensie aan de foto.

De blauwe juffers kun je herkennen aan het teken op het derde segment op hun rug. Vandaar dat ik hier geprobeerd heb om hem van boven te fotograferen. Je ziet een hoefijzervorm wat betekent dat dit waarschijnlijk een....variabele waterjuffer is.

Trouwens, dit foefje met scheelkijken kun je ook gebruiken bij 'zoek de 7 verschillen'-puzzels. Je kunt de verschillen er dan zo uitpikken. Je ziet dan geen 3D-effect, maar wel dat er iets niet klopt. Probeer maar eens.

2 opmerkingen:

 1. Wel heel erg lief dat je voor die ene liefhebber ;) nog weer wat stereo-plaatkes hebt opgeduikeld. Ik vind het kicken dat "3D scheelkijken". Grappig dat oor van de Schotse Hooglander en bijzonder om de blauwe juffer zo mooi te kunnen zien.
  We want more...
  En komt er voor die ene liefhebber ook nog de oplossing van de raadplaatjes, want ik lig er wakker van.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Berend Smit zegt:
  Elke keer als ik op jouw log, of is het blog, kijk steek ik daar geweldig veel van op.
  Het komt mij zelfs van pas als ik op Canvas(belgische TV) kijk en "meedoe" met de dagelijkse kwis Canvascrack. Alleen de crack in de studio kan geld verdienen.

  Bedankt daarvoor.

  Groet uit Apeldoorn

  BeantwoordenVerwijderen