vrijdag 26 februari 2016

vorst aan de grond


Titels verzinnen is niet mijn sterke punt geloof ik. Voor het terugvinden van foto's vind ik het wel handig, vandaar dat ik toch stug volhoud ;). Wat is het toch heerlijk om met je neus dicht bij de grond foto's te maken. 


Dit is kapselend ruig haarmos (Polytrichum piliferum), gevonden op de hei.


De zon scheen lekker en deze keer had ik de witte paraplu mee.  Zo kon het onderwerp in de schaduw blijven terwijl het licht op de achtergrond scheen. Ik moet zeggen dat hier wel een prominent aanwezige spriet is weggekloond (de autocorrectie maakt er weggehoond van... Nee zo erg was het niet hoor!).


Een van de eerste foto's. Beetje vreemd misschien maar ik zie hier twee schaatsers aan de start in... En dus krijgt hij een plekje.


Op mijn camera leek dit een mooie compositie. Op het scherm vallen de kristallen een beetje weg.

Dus ook een gecropte versie. Ja, wat is mooier?Ik ben hier aan het fotostacken geweest. Je maakt een aantal foto's die photoshop voor je kan samenvoegen. Tutorials zijn op youtube te vinden. Het zijn maar een paar handelingen.

Ik vind het lastig om de juiste kleur te krijgen van ijs - het wordt al gauw te blauw. Hierboven heb ik een warm filter gebruikt. Dat maakt het toch iets minder kil. Deze foto is omgezet naar zwart-wit.


En deze kreeg een extra laagje.
Ook deze foto is een stack. Als een klein diafragma een te drukke achtergrond oplevert is dit een handige truc.

Inmiddels is het bijna 7 uur en heb ik de hele dag niets anders gedaan dan foto's maken en bewerken... En dat was helemaal niet de bedoeling! Maar wel leuk ;)


2 opmerkingen:

 1. Heerlijk om deze beelden nog te zien. Ik blijf het heel mooi vinden. Al heb je de rest van de dag niets gedaan, van mij mag je dit de hele dag doen. ;-) Ik heb genoten van deze mooie beelden..

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeer fijne serie, Anita!
  Mijn favorieten zijn die van de haarmos en ik heb ook zeer genoten van je verhaal... zo herkenbaar en daarom zo leuk!
  Fijn weekend en liev groetjes, Anna :-))

  BeantwoordenVerwijderen