zondag 30 augustus 2015

Heide en hangmattenZaterdagochtend ben ik weer eens naar de hei geweest. Na een frisse nacht was het weer erg mooi. En ik wilde foto's maken van de hei die ik toch het mooist vind met wat dauw erop. Voor het eerst ontwaarde ik nog een fotograaf die zijn statief had opgezet aan de rand van het water. Ik vermoed dat hij een juffer of libel aan het fotograferen was. Heb hem niet gesproken. Vermoedelijk ook iemand die het heerlijk vind om 's ochtends juist geen vreemde mensen tegen te komen...

De dauw had alle verschillende spinnenwebjes zichtbaar gemaakt. In de hei hingen talloze hangmatjes. Ik wilde het rag gebruiken in de foto.

Ter illustratie een foto van de maker, een hangmatspin. Geen beauty, wel dramatisch. Daar wil je niet in verstrikt raken.

Ook de kleine larixboompjes waren bezaaid met druppels.

Voor mij streek ineens een natte juffer neer. Misschien had ik hem wel opgeschrikt, want hij was nog te nat om goed te vliegen. Met pootjes als ruitenwissers werden de ogen schoongepoetst al is het leuker te denken dat hij naar mij zwaait.

Aanvankelijk was het dun bewolkt en het licht zacht. Gaandeweg kwam er meer licht en brak de zon door. Veel te veel licht voor al die waterdruppels en dus pakte ik de plu erbij. Zou het veel effect hebben?

Die plu gaat in het vervolg mee. Als de zon te fel wordt dan is het wel een uitkomst.

Het was een heerlijke ochtend en bij thuiskomst was ik nog steeds blij met de foto's. Vooral de eerste twee en de laatste vind ik mooi. 's Middags ben ik nog eens lekker in de Hortus bezig geweest. Een super zaterdag.

3 opmerkingen:

 1. wauw, wat een prachtige foto's. Ik vind vooral foto 4 en 7 schitterend!
  Groetjes Senna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, ik had me zo voorgenomen om ook eens vroeg naar de hei te gaan voor dit soort sfeerbeelden, maar het kwam er niet van, en nu is het er ook nog eens helemaal geen weer voor. Nou wie weet, de hei is nog niet uitgebloeid.....
  Net als bij Senna zijn ook bij mij 4 en 7 favoriet, maar alle foto's zijn heerlijk sfeervol,

  Groetjes en fijn weekend,
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je blijft me steeds verwonderen met die prachtige foto''s Anita. Een lust voor het oog om naar te kijken.
  Ondertussen ben ik ook gestart met mijn nieuwe blog. Het is maar dat je het weet. ;-)

  Grt-jes
  Peter

  BeantwoordenVerwijderen