donderdag 31 juli 2014

Opklaringen :)

Misschien de mooiste vondst van vandaag. En toen ik het eenmaal gezien had, zag ik het overal. Het lijkt een klein nestje en het zal wel van een spin zijn. het was me nog nooit eerder opgevallen. Bij een volgende gelegenheid wil ik er meer foto's van maken, het is zo sierlijk.

Dit is het rag van een spin die hangmatten maakt (in elkaar ragt, zou je haast zeggen). De hei hangt er vol mee en ik kon het niet laten om de druppels te fotograferen. Nou ja, je moet ervan houden...


De omstandigheden waren perfect vanochtend: opklaringen en nevel. Maar je moet snel zijn 's ochtends want te fel licht maakt alles hard. Vanochtend ontdekte ik dus dat in het sierlijke gras ook van alles verstopt zat, maar inmiddels stond de zon al vrij hoog. En ook de wind had er weer zin in.

Ik kon mijn geluk niet op toen ik ook nog een blauwtje zag zitten.


Ik heb er heel veel foto's van gemaakt. Lastig...


Ze hing scheef en niet erg stabiel. Het was de bedoeling om de héle vlinder in focus te hebben...


Hier is dat helaas niet gelukt, maar ik vind dit sfeertje zo mooi.

Ik kon er naar hartenlust omheen draaien. Jammer dat er wat gras voor zit, dat zie je dan thuis pas. Of ben ik een kniesoor.

Afijn, een volgende keer ga ik dus meteen naar het gras. Misschien morgen al, als het een beetje afkoelt vannacht. We zullen zien. Dit is echt vakantie voor mij - vroeg op pad kunnen en weten dat daarna niets meer hoeft.


5 opmerkingen:

 1. Schitterend, zo mooi die druppeltjes en dan dat blauwtje verstopt, hoe heb je het kunnen vinden!
  Ik heb er geen moeite mee als gras voor het blauwtje zit, je zou kunnen zeggen dat het diepte geeft.
  Graag meer van dit moois, groeten Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zit hier gewoon te genieten van je prachtige foto's(in het groot), Anita!!
  Ik ga helemaal voor foto 3 en 8... ;)))
  Lieve geniet groetjes van Anna :))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap hoor! je hebt inderdaad het blauwtje helemaal in focus, dat is mij afgelopen week niet gelukt, maar ik ga gewoon weer in de herkansing.
  De laatste twee vind ik de mooist vanwege de zachte tinten.

  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ps

  wat grappig dat je op een van mijn oude blogjes terechtkwam tijdens je speurtocht. Ik ga er echt van uit dat het van een spin is, waarschijnlijk een ingesponnen prooi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Loes,
   Wat leuk al die reacties!
   Wat betreft het rag kwam ik uit bij de rietkruisspin. Op de site van Vroege Vogels stonden ook een paar foto's (vond ik na lang zoeken). En uit een van de spinsels viel een spinnetje die mij helaas te vlug af was.
   Was een leuk puzzeltje.
   Groet, Anita

   Verwijderen