zondag 22 september 2013

Een dagje Schier

Het is iets om vaker te doen: een dagje naar Schier. De natuur is er prachtig en je kunt er wandelen langs het Noordzeestrand. En voor mij is het een heel nieuw gebied om te ontdekken met plantjes die je in het bos niet zult vinden. Daarvoor ga ik wel op pad! Het meest genoot ik nog op het strand met deze kleine plasjes zeewater met... ja, met wat eigenlijk?

Waterdruppels in lucht of luchtbelletjes in water, ik kan er altijd van genieten.

Het doet me denken aan oersoep. Ergens zullen wel wormen zitten. En dat groene zijn waarschijnlijk algen? Ik heb het niet kunnen vinden.

En dan de golfjes in het zand, al die prachtige vormen. To See a World in a Grain of Sand...

En in de poeltjes wat verder van zee zag ik deze kleine vulkaantjes. Daar doet het me aan denken tenminste. Veel is het niet en toch kan ik hier lang naar kijken.

7 opmerkingen:

 1. De inspiratie die waterdruppeltjes jou geven, Anita, is Schier onuitputtelijk... :-)

  Gr. Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I've not seen anything like this on our beaches. Your photos make me want to look more closely at our own seashore areas. Beautiful details.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is wat mij ook zo kan boeien. dat hele kleine en ...mooie structuren!
  Groetjes Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap dat jij dit kunt! Het is echt een kunst om dit te ontdekken en er dan een sprekende foto van te maken, een kunst die bij beheerst. Foto 2 en 3 spreken me het meeste aan, 4 is heel geraffineerd met dat mooie verloop in scherpte, maar 5 zie ik eerlijk gezegd niet zo veel in.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ken jij de uitdrukking "ogen op steeltjes hebben", Anita? Als je heel erg nieuwsgierig ergens naar kijkt. Toen ik foto 3 zag was mijn eerste gedachte "dit zijn nou de spreekwoordelijke ogen op steeltjes". Dat is ook meteen mijn favoriet. De andere foto's zijn ook mooi, maar deze vind ik heel bijzonder. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohhh wat leuk, Anita!
  Een hele andere wereld... die ik ook niet ken, maar ik begrijp je helemaal, in feite komt je eigenlijk ogen te kort :)))
  Het is een pracht van blog en genieten in het groot!
  Fijne dag en lieve groetjes Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja het eiland is steeds weer een ontdekking.
  Voor voorpret of nagenieten, kijk ook eens op de website www.schierweb.nl. Een uitgebreide informatieve website over Schiermonnikoog. Aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen