zaterdag 25 augustus 2012

Houtpantserjuffer

Terwijl ik dacht: 'Kan ik nog iets leuk maken van dit uitgebloeide vingerhoedskruid? Verder komt er toch niet veel voorbij....' ging deze houtpantserjuffer voor mijn lens zitten. Wat een toeval!

Zoals gewoonlijk had ik geen statief mee en moest alles vanuit een wiebelige houding. En zo heb ik mij een half uur vermaakt. Ze bleef zo stil zitten...  Ik kon er helemaal onder kruipen en zelfs de plant vastpakken.

De kleurencombinaties van deze juffertjes zijn altijd zo prachtig. Ze heeft zelfs een beetje blauw op haar snuit.Vanmiddag regende het af en toe flink. Vanuit huis zag ik een duif op een tak zitten. Ik kreeg waarachtig een beetje meelij met hem... Toen zag ik tot mijn verbazing hoe hij z'n best deed om de onderkant van z'n vleugels ook lekker nat te laten regenen. Hij stak eerst de ene hoog de lucht in, zijn lijf een beetje draaiend zodat het water er goed op viel. Toen kwam de andere vleugel aan de beurt. Is dit gewoon duivengedrag? Ik had het nog nooit gezien.

2 opmerkingen:

 1. 'Wat een toeval!' Dat bestaat niet Anita... hij heeft op je gewacht en hij was er helemaal voor jou... prachtig!
  Ik vind ze ook altijd zo mooi... vooral die kleuren... je hebt hem heel mooi gevangen met je lens... prachtig die bruine ogen! Die duif was zich echt lekker aan het wassen, onze kippen doen het ook altijd zo... ze vinden het heerlijk die regen en zeker na een droge periode... leuk hoor!
  Lieve geniet groetjes van Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ondanks dat je geen statief bij je had heb je toch een paar prachtig scherpe foto's gemaakt, mijn complimenten.
  Fijne zondag nog.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen