zondag 9 oktober 2016

Wat nog in het vat zat

De tijd hebben om veel te fotograferen en eropuit te kunnen gaan als het licht mooi is, dat is zo heerlijk. Het maakt het fotograferen ook meer ontspannen omdat het niet per se op die dag allemaal moet lukken. Het grappige van deze foto is dat het die dag inderdaad niet wilde lukken en ik uiteindelijk besloot om maar wat foto's van nat gras te maken. Gras is zo gewoon hè, wie maakt daar nu nog foto's van? Tot mijn grote verrassing pakte het heel goed uit. Het licht was net fel genoeg om mooie lichtcirkels te krijgen maar ook zacht genoeg om het niet te laten overheersen.Het natte mos vind ik ook iedere keer weer mooi. Te gewoon is ook maar een gedachte, denk ik nu.Op de hei vind je ontelbare spinsels en ik heb een zwak voor deze kleine tentjes die vlak boven de grond staan. Was ik kunstenaar dan zou ik zoiets namaken in het groot om bij zonsopkomst het effect te zien als je eronder staat. Kan iemand dat even maken voor Into Nature als dat volgend jaar weer wordt georganiseerd?Ik heb ook een voorliefde voor blaadjes in al hun vormen van jong en amper uitgevouwen tot afgevallen en verkreukeld.

De tripjes naar de hei wissel ik af met bezoekjes aan de Hortus. Hoewel ik er al talloze malen langs ben gelopen kan ik me niet herinneren welke bloemen hier bij horen. De zaaddoosjes zijn prachtig, vooral als het licht er net een beetje doorvalt.

Een paar ochtenden waren boompjes en varens nog bedekt met mistdruppels terwijl de zon scheen. Dan door de lens kijken en dit zien, dat is zo genieten.

Deze varen staat ook precies goed maar het was lastig om dit goed op de foto te krijgen. Het heeft wat maar is ook nog een beetje rommelig. Soms is de juiste invalshoek niet vinden.


Als het niet samenkomt in één foto dan kun je ze ook combineren. Dat is hier gedaan in photoshop.


Ook een varen maar dan met heel groot blad. Ik heb er van genoten maar of de foto's anderen ook aanspreken vraag ik me af.

Zoals het blad het licht lijkt te geleiden vind ik mooi hier.

Zwevend

Hetzelfde rode blad als hierboven maar op een andere dag en met iets meer afstand.


Deze struik was nat van de regen. Ik stak mijn camera ertussen en zag zoveel moois. Jammer dat ik er niet wat meer tijd aan heb besteed. Er kwamen twee vrijwilligers vlakbij werken en ik voelde me niet meer vrij. Mooi hier is dat er net een luisje op de punt van het blad ging zitten. In het geheel wel erg klein maar ik blijf het mooi vinden.

Een druppel aan dezelfde struik. De blauwe kleur van de blaadjes is natuurlijk, daarom vind ik het ook een mooie struik om nog eens meer mee te proberen. Volgend jaar waarschijnlijk.


Ik heb eindeloos veel foto's gemaakt van varenblaadjes. Het is moeilijk om alles in één foto te krijgen. Hier heb ik ook achtergrond toegevoegd uit een andere foto. 

Het ultieme voor mij is een foto te maken die groot aan de muur niet verveelt. Tot nu toe heb ik nog niets laten afdrukken, maar ik denk dat ik de grasfoto op canvas zet. Aan de andere kant... wie weet wat er de komende weken nog uit de camera rolt. 

Bijna alle foto's zijn gemaakt met de composer pro met Lensbaby Twist 60 optic en macro converters.
Klik je op de eerste foto dan komen ze groter en mooier in beeld.

10 opmerkingen:

 1. Wat een juweeltjes, Anita. Ik vind zelf foto 10 erg mooi. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben zelf niet zo van photoshoppen in de zin van foto's samenvoegen, maar moet toegeven dat het zoals jij het doet niet te zien is. Het is kennelijk nog een hele kunst en de resultaten zijn prachtig. Gelukkig zeg je het er eerlijk bij! Ook je andere foto's zijn prachtig en een bron van inspiratie. Mos en varens springen er voor mij uit.
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een hele mooie reeks, echte "Zen" foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt super mooi Anita, wil wel een keer met je op stap 😉
  Ik krijg de Sweet 50 deze week binnen 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Astrid,
   Dat kunnen we best een keer doen!
   Groet, Anita

   Verwijderen
 5. Echt super mooi Anita, wil wel een keer met je op stap 😉
  Ik krijg de Sweet 50 deze week binnen 😊

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige opnames Anita , leuke blog ook !

  gr jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een genot om te bekijken, Anita, de hele serie.
  Je startfoto van "gewoon gras", vind ik helemaal niet zo gewoon, maar een prachtfoto. Die zou ik bv. best aan de muur willen hebben; daar ben je niet zo snel op uitgekeken. Maar dat geldt voor meer van jouw foto's. 14 vind ik ook heel bijzonder. Niets ten nadele van de rest, want zoals ik al begon: de hele serie is prachtig.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heerlijk voor je dat je nu zo fijn de tijd hebt om lekker ontspannen te fotograferen, dat zie je ook terug in de resultaten.
  Prachtige beelden laat je weer zien. Mijn favo's:
  Nr 6 zo sierlijk en zacht
  Nr 7 vurig! geweldig vind ik deze
  Nr 15 spannend licht en verrassend mooie kleuren

  Ga lekker zo door Anita!

  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig, ik kan mij indenken dat je hiervan hebt genoten.
  Groetjes Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen