zondag 5 december 2010

In Groningen is het al meer dan een week winters en erg koud. Inmiddels heb ik zelfs een muts gekocht. En dat zegt wat! De rijp op dit verlaten spinnenweb is nog een foto van vorige week.

Stereofotografie blijft leuk. Het kan heel goed zonder speciale lens, als je beschikt over een fotobewerkingsprogramma. Daarmee zet je de twee foto's naast elkaar. Om in deze foto 3D te kunnen zien moet je scheelkijken en de middelste twee plaatjes over elkaar leggen. Dat kan hoofdpijn opleveren als je dit niet gewend bent.

Dit zijn dezelfde foto's maar dan anders geplaatst. Hier kun je 3D zien door in te verte te kijken. Ook dan zie je dubbel en kun je de middelste foto's over elkaar schuiven. Dit lukt alleen als de plaatjes niet verder van elkaar staan dan de afstand tussen je ogen. Dus niet vergroten door erop te klikken. Ook dit is best lastig. Het gaat het beste als je een beetje moe of lekker ontspannen bent. Anders ga je automatisch scherpstellen en het is juist de kunst om 'door de foto heen' te staren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten