maandag 8 november 2010

Als je een besluiteloos humeur hebt, merk je pas hoeveel keuzes je voortdurend moet maken.... auto of fiets, dikke jas of dunne jas, pittenzak mee of niet, welke lens of allebei, waarheen? Uiteindelijk werd het de fiets, twee lenzen, een dikke jas (te warm) en rond het Paterswoldsemeer richting De Braak. Zo kon ik mooi even oefenen op composities van het landschap.

Rechte slootjes vormen mooie lijnen in het landschap.

Even zoomen en wachten op het juiste moment (fietsers op goede punt).

Boom, sloot en bruggetje...

Wat een heerlijke dag! Vooral na de afgelopen week met grijze luchten en regen.

3 opmerkingen:

 1. Life i'sn't always easy.....Maar ik begrijp dat je je gaat toeleggen op landschapsfotografie ? Mooi decor en goed getimed die fietsers, precies op de goede plek in het plaatje!

  Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is een "pittenzak"? Wij hebben er ook een. Gebruiken we als een soort kruik. Lekker een half uur voor het naar bed gaan verwarmen in de magnetron en aan het voeteneind leggen.
  Maar wat doe je er mee bij het Paterswoldse meer op een vrij aardige(wat het weer betreft) zondag?
  Let me know.

  Groet,

  Bernie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Halle Bernie,
  Mijn pittenzak is er eigenlijk ook een voor in de magnetron en dan lekker warm in de nek. Pittenzakken zijn ook te koop als een statief voor fotografie. Door de pitten en het gewicht kun je je toestel stevig neerzetten en nog wat kantelen (op de grond of een boomstam). Maar ach, pitten zijn pitten, dus wat ik heb werkt ook - tot ik een betere heb gekocht. En ik zal ook eens achter een statief aan.
  Groet, Anita

  BeantwoordenVerwijderen